Учебното съдържание в учебниците се променя в последните месеци - промените

...
Учебното съдържание в учебниците се променя в последните месеци - промените
Коментари Харесай

Владимир Колев: Учебниците не са пипани от повече от 9 години, нужна е нова концепция на образование

Учебното наличие в учебниците се трансформира в последните месеци - измененията са напълно нови. А учебниците, които претърпяват сега тези промени, не са пипани от 2015 година, т.е. те са 9-годишни. Промените, които в този момент се вкарват в някои случи са дребни - подмяна на един термин с различен, на само и множествено число. Така че множеството промени са козметични и единствено в единични случаи имаме налице съществени промени в учебниците.  

Това разяснява пред Нова нюз Владимир Колев, шеф на издателство Клет.

Учебната стратегия заради непрекъснато влошаващите се резултати от тестванията Пиза естествено се насочва погледа към стратегиите. Ние нямаме право да променяме учебника. Те са такива, каквито са утвърдени. Всичко е в ръцете на МОН, когато те желаят нещо ново, ние го осъществяваме. Според мен изрично е нужна смяна в образователните стратегии. Като цяло тя би трябвало да бъде опростена и олекотена, разяснява той.

МОН би трябвало да обмисли добре накъде желае да се  движи образованието, да се направи напълно нова идея, с цел да не се вършат промени на парче, уточни той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР